Названі чотири продукти для зниження холестерину

Команда вчених із Королівського коледжу на чолі з доктором Скоттом Хардінгом з’ясували, що овес, мигдаль, соя та рослинні стероли сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину (ЛПНГ) у крові. Для цього вони провели експеримент, у якому взяли участь 42 особи. У всіх піддослідних перед початком експерименту холестерин був підвищений.

Усіх учасників поділили на три групи. Перша включила до свого щоденного раціону мигдаль, друга – овес, а третя просто скоротила кількість продуктів, що містять холестерин, і замінила насичені тварини жири рослинними.

Був ще один випробуваний, який дотримувався окремої дієти. Це доктор Майкл Мослі. Він додав до свого раціону овес, сою, мигдаль, рослинні стероли. Кожен із названих продуктів при цьому сприяє зниженню рівня холестерину.

Виявилося, що найбільший ефект із погляду зниження рівня ЛПНГ дало харчування доктора Майкла Мослі. Так, через чотири тижні рівень загального холестерину у нього знизився на 25%, а поганого – на 33%. У групі людей, які додатково споживали овес, значення ЛПНГ знизилися на 9%. У тих, хто обмежив кількість з’їдених продуктів, що містять холестерин, загальний його рівень став нижчим на 11%, ЛПНГ – на 13%.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Джерело

Category: Цікаві основи здоров'я | Added by: F0b0s (21.11.2021)
Views: 113 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]