11:18
Успішного нового навчального року!

Успішного нового навчального року!

 

Новий навчальний рік почався не так, як зазвичай, не так, як хотілося б учителям, учням  та батькам. Урочиста лінійка проводилася для учнів 1-х кл. та одинадцятикласників у спортивному залі початкової школи. Тривожний вересень цього року зумовлений військовими діями у зоні АТО. На лінійці учителі, учні та гості свята Знань вшанували загиблих героїв Хвилиною пам’яті, виконали Державний гімн України.

Сумним цей день був ще й тому, що двоє провідних учителів школи, а саме: Гончар О. П., заслужений учитель України та Бойчук М. П., учитель-методист звільнилися із школи. Педколектив планує цього року залучати їх до створення музею історії школи, адже саме таких самовідданих учителів-альтруїстів сьогодні потребує школа.

Зичу учителям і учням успішного навчального року.

 

З повагою      директор школи Віктор Степанюк

 

Пропонуємо статтю про школу Гончар Ольги Павлівни

 

Слово про школу

Коли заходить мова про школу №63 у Львові, питають:

  • Це та, де пам’ятник Шевченкові?

І недаремно. Погруддя Т.Шевченка авторства заслуженого діяча мистецтв УРСР скульптора Якова Чайки спочатку (1960 р.) було встановлено на подвір’ї, а коли почалась добудова, 1961 року його перенесено перед школу. Це був, по суті, перший пам’ятник Шевченкові у Львові. І тому не дивно, що любовно вшановують тут пам’ять Кобзаря, щороку по-новому відзначаючи свято. А позаду погруддя – верба, донечка Шевченкової верби з могили поета в Каневі.

Середня школа №63 м. Львова – навчальний заклад з багаторічними традиціями, в якому не тільки фахово викладають предмети, а й учать любити добро й ненавидіти зло, в якому панує незнищенний дух Кобзаря, плекають рідне слово, формують національно свідомих людей.

Це кузня справжніх відповідальних українських лідерів. Серед відомих політичних і громадських діячів, підприємців, юристів, лікарів, художників, акторів, священиків, є й наші випускники. Вони не лише добрі спеціалісти, а й палкі патріоти, які шанують мудре Шевченкове слово й старанно працюють, розбудовуючи нашу державу.

Педколектив дбає, щоб школа працювала стабільно і на випередження, на майбутнє, тому підтримує нові починання інших і сам є автором таких починань.

Першу в Україні «10» в щоденник отримав наш учень, бо в школі пройшла апробацію десятибальна система оцінювання знань. Саме в нашій школі було обладнано один з перших комп’ютерних класів у Львові.

Ми підтримали ідею профільного навчання і створили єдиний у місті клас художньо-естетичного профілю. Талановиті роботи учнів друкували газети й журнали, картини молодих художників можна побачити у Польщі, Словаччині, в лікарні ОХМАТДИТ, у коридорах і кабінетах ратуші, Личаківської райадміністрації. Вони експонувалися в дитячій картинній галереї, у Золочівському замку й отримали схвальні відгуки Бориса Возницького.

Учні й батьки працювали над проектом «Лялька-мотанка-листок з минулого в майбутнє». Майстер-класи стали новою ефективною формою вивчення і відродження народного мистецтва, майстернями творчості, що об’єднали сім’ю та школу.

  Одним із напрямків роботи педколективу є вивчення звичаїв і традицій українського народу, популяризація музичної та словесної народної творчості з метою навчити берегти й цінувати свою культуру.

  Цікавою формою для здійснення цих завдань став щорічний фестиваль різдвяних звичаїв «Колядочка» за підтримки отців церкви Покрову Божої Матері, депутатів місцевих рад, громадське об’єднання «Спільнота». Кожного року учасники фестивалю вражають журі новими ідеями. Таку ж мету мав мистецько-краєзнавчий клуб «Ватра», про роботу якого писали «Літературна Україна» та журнал «Вожатий». Члени клубу об’їздили пів-України, вивчаючи життя та діяльність українських письменників, художників, композиторів, акторів, історичних діячів, народних майстрів, збираючи етнографічні матеріали, записуючи фольклор.

  Шкільна бібліотека – найкраща в районі та одна з найбагатших у місті, а її господиня, берегиня книг, кілька років поспіль – призер і переможець конкурсу «Бібліотекар року».

  Шкільний парламент – взірець демократії, школа лідерства, навчає, як стати відповідальним керівником, готує до студентського життя. Парламент оголошує конкурси (наприклад, на створення герба школи), різноманітні акції (зокрема акції милосердя «Дитяча надія» – збір пожертв на сепаратор крові для дітей, хворих на білокрів’я, «Серце до серця»).

  Наші випускники знайшли своє покликання в різних галузях діяльності, живуть у різних містах, у різних країнах. Приїжджаючи додому, збирають своїх однокласників, бо прагнуть спілкування для збереження зв’язку з alma mater.

                                              Гончар О. П., заслужений учитель України

Views: 688 | Added by: F0b0s | Rating: 4.0/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]