12:33
Cвято «Під покровом Богородиці»

18 жовтня 2014р. в залі ораторії при УГКЦ «Покрова» відбулося велике свято «Під покровом Богородиці». Його організатори, вчитель початкових класів  СЗШ 63 м. Львова Рудик М.Б. та вчитель музики  Парфенюк М.В.,  вміло поєднуючи пісні, молитви, вірші та прозу, створили атмосферу святості, поєднаної з радістю та смутком.  До підготовки свята доєдналися всі класи початкової школи .

На доступному рівні для молодших школярів було розказано про історію виникнення самого свята Покрови, та чому весь християнський світ вважає його одним із дванадцяти найбільших у році. Адже роль церкви у вихованні має неабияке значення для встановлення і самоусвідомлення особистості, розкриття її духовних якостей, розвитку моральних цінностей. Діти показали роль Покрови для всіх захисників свободи і незалежності держави, починаючи від козацтва і січових стрільців,  української повстанської армії, та вшанували пам'ять «Небесної сотні», що теж віддала життя за честь і гідність українського народу.

Учні радісно сприйняли звістку про те, що Указом Президента України день 14 жовтня визнано святом Захисника України.

На думку вчителів, висвітлюючи події минувшини, ми маємо провести паралель із подіями сьогодення. Такого плану заходи допомагають виховувати у підростаючого покоління почуття гордості за співвітчизників, патріотичні переконання, прищеплюють вміння думати, вибирати та робити висновки.

Це свято стало яскравим підсумком плідної співпраці школи  та Церкви Покрови Пресвятої Богородиці.

Views: 732 | Added by: F0b0s | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]